BEGRAVNING

SOLOSÅNG, MUSIK OCH OFFICIANT TILL BEGRAVNING

Foto: Elin Åhman, elinsphoto.com

Jag sjunger och spelar piano vid begravning och minnesstund, efter era önskemål. Ni kan själva välja vilka låtar ni önskar höra mig framföra. Vid borgerliga ceremonier spelar jag inledande och avslutande musik på piano och leder er i eventuell psalm/allsång. Tillsammans formar vi programmet efter era önskemål. 

Nedan finns en länk för exempel ur min repertoar för inspiration på passande solosånger, klicka på varje låt för att lyssna på Spotify eller Youtube. Detta är endast ett urplock på exempel ur min repertoar och självklart väljer ni låtar helt fritt och är mer än varmt välkommen med egna förslag och att välja andra låtar som inte finns med i listan.

Annhörigas ord vid begravning:

“Vi vill tacka dig för din fina sång på min pappas begravningsceremoni. Du sjöng så inlevelsefullt och finstämt, betydelsefullt för oss!”

Nya begravningsbyrån Örnsköldsvik:

“Tack, så himla tryggt och fint det känns att jobba tillsammans med dig. Det tycker vi allihopa på byrån. Och du får så mycket beröm av alla våra anhöriga”

BORGERLIG BEGRAVNING

Jag erbjuder tjänsten “officiant” till borgerliga begravningar, där jag leder er i ceremonin och håller även i all musik till ert så viktiga avslut. För mig ligger det största fokuset på ER, och den sinnesstämning som ni anhöriga befinner er i. Ett avslut och avsked innebär sorg, saknad och tomrum men en begravning innehåller också så mycket mer. Minnen, kärlek och en form av glädje till vad personen betytt för dig.

Jag ser min roll som officiant som ett stort ansvar men också som en stor ära. Jag får ta del av er historia kring personen som gått bort och i mitt minnestal vill jag förmedla glädjen, lyckan och kärleken till personen. Jag erbjuder en ceremoni utan religiös anknytning och mitt fokus ligger på att ge er en fin stund med många minnen och ett tankesätt och ord med passande musikinslag som förhoppningsvis kan ge er en form av tröst.

“Jag önskar att ge er en glimt av ljus, värme och kärlek vid den sorgliga stunden i samband med avsked och begravning.”