OM MIG

Jag är född och uppvuxen i Selstjärn, Anundsjö – och bor idag tillsammans med sambo och min son i Domsjö, Örnsköldsvik. Jag driver enskild firma sedan 2010. Men redan då hade jag så länge jag kan minnas underhållit från scenen som sångerska och musiker i många år. Jag har sen frilansat på heltid som sångsolist, artist, pianist, körledare och konferencier.

utveckling

Hösten 2020 “tvingades” jag till utveckling i samband med pandemin och jag började då ta mig an det fina uppdraget som borgerlig begravningsofficiant. Samma år började jag också lyssna inåt på mig själv och där fanns en längtan efter att skriva egen musik. En längtan som nu blivit en självklar del av mig själv som låtskrivare och artist.

MUSIK, FAMILJ & NATUR

Mitt liv, mitt arbetsliv, min fritid och min personlighet präglas till stor del av musik och sång. Men för mig är det också viktigt att tillbringa mycket tid med min underbara familj och jag försöker även att hinna med att andas i skogen så mycket som möjligt – där jag trivs att njuta av nuet och tänker som allra bäst. Jag är så kallad starkskör och högkänslig och en väldigt tänkande person. Vill du ta del av några av mina tankar är du välkommen att följa mig på Instagram: @sarakarlsson.nu

lyssna till mitt liv

Lyssna på mitt möte med Övikspodden där vi pratar om mitt liv som frilansande sångerska, om musik, Anundsjö men också mycket annat! Extra fint tyckte jag att det var att få dela med mig av mina tankar kring psykisk ohälsa, starkskörhet, depression och utmattning.

EXEMPEL PÅ SAMARBETEN

KULTURPRIS 2017

“Sara har en musikalisk kompetens som spänner över ett brett register. Hon är ledare för sju lokala körer och inspirerar alla i dessa körer till stor glädje i sången. Med sin ungdomliga entusiasm har Sara medverkat i otaliga framträdanden som rönt stor uppskattning. När det inte är körer som ger stor uppskattning, så ger hon även framträdanden som solist i olika grupper med härlig sång i en bred repertoar. Det är alltid en fröjd att lyssna till Sara i alla dessa varianter av musik. En glädjespridare av stora mått.” – Lions Club Örnsköldsvik

STIPENDIUM

Kulturpris LIONS 101N– 2016-2017
Perdido Jazz & Blues– Örnsköldsvik 2010
Musiklinjens stipendium– Mellansels Folkhögskola 2010
Årets musikstipendium– Nolaskolans gymnasium 2007

UTBILDNING

Piteå Musikhögskola– Konstnärlig Kandidat, Jazzmusiker
Mellansels Folkhögskola– Musiklinjen Gospel
Mellansels Folkhögskola– Musiklinjen Jazz
SverigeFinska Folkhögskola– Studiomusiker/Pop&Rock
Nolaskolans gymnasium– Musikestetiska programmet