OM MIG

“Jag brinner för musik, dess betydelse och inverkan på oss människor och jag uppskattar att jag har möjlighet att kunna jobba med det jag älskar!”

ANUNDSJÖJÄNTAN


Jag är född och uppvuxen i Selstjärn, Anundsjö och bor idag tillsammans med sambon och gitarristen Stefan Sjölander och min son Mille i Domsjö, Örnsköldsvik. Jag driver enskild firma sedan 2010 och frilansar på heltid som sångerska, sångcoach, körledare och pianist. Sjunger som solist och underhåller som trubadur och sångerska, gör även framträdanden som Pippi Långstrump. Jag sjunger i duo, coverband, dansband, folkmusikband, jazzkonstellationer och andra konstellationer. Håller privata sånglektioner, dirigerar körer och har också gått och blivit poddare. I samband med Covid-19 började jag på en ny bana och erbjuder nu digitala sångogram och har samarbetat i olika sammanhang och gjort musikvideos.

Mitt liv innehåller till största delen musik och sång, men självklart vill jag ge tid till min underbara familj och även försöka hinna andas i skogen däremellan. Jag lever musik – och älskar’t! ❤ 

© Elin Nerpin

MAMMA PÅ TURNÉ


I mars 2019 fick jag frågan om att vara semesterpratare på den lokala radiokanalen Radio Nolaskogs och så roligt det blev! Ett fint sätt att titta tillbaka på sina upplevelser och reflektera över livet och jag har fått så fin respons på mitt prat, som värmer i hjärtat. Efter det blev jag och Jessica Wetterstrand Sjöberg tillfrågad att göra en podcast tillsammans och resultatet blev “Mammor på turné”. Nedan finns semesterpratet i en förkortad version och både semesterpratet och podcast länkat till sin helhet.

Några ord ur mitt semesterprat:

“Folk brukar ibland fråga om jag verkligen kan jobba heltid med musik… och ja… jag lever musik och tänker musik. Mest hela tiden. Det är mitt liv.”

Lions kulturpris 2017


“Sara har en musikalisk kompetens som spänner över ett brett register. Hon är ledare för sju lokala körer och inspirerar alla i dessa körer till stor glädje i sången. Med sin ungdomliga entusiasm har Sara medverkat i otaliga framträdanden som rönt stor uppskattning. När det inte är körer som ger stor uppskattning, så ger hon även framträdanden som solist i olika grupper med härlig sång i en bred repertoar. Det är alltid en fröjd att lyssna till Sara i alla dessa varianter av musik. En glädjespridare av stora mått.”


REFERENSER


“Vi är verkligen nöjda, helt perfekt låtval för våra gäster. Fantastiskt bra sång och musik, så härifrån får ni bara lovord och hyllningar!”

“Vi vill tacka dig för din fina sång på min pappas begravningsceremoni. Du sjöng så inlevelsefullt och finstämt, betydelsefullt för oss! ❤”

“Vi tyckte att Sara var fantastisk, inte bara sjöng hon otroligt bra hon hade även en närvaro och värme gentemot oss, som gick långt, långt bortom vad vi kunnat önska oss!”

“Stort tack för din medverkan i vår vigselceremoni! Det blev precis så som vi önskade men fortfarande över förväntan! Du sjöng helt otroligt fint!”

“Tack, så himla tryggt och fint det känns att jobba tillsammans med dig. Det tycker vi allihopa på begravningsbyrån. Och du får så mycket beröm av alla våra anhöriga ❤”

“Underbart att få ha dig med på vår vigsel i kyrkan, med ditt fantastiska framträdande och en röst som fick alla att tåras. Grym underhållning sen på bröllopsfesten där du och Stefan gjorde vår kväll toppenbra! Tack!”

“Lika bra som alltid! Du sätter alltid din egen prägel på låtarna, det gör att låtarna känns mer speciella och mer “ens egna”.”

“Tack så väldigt mycket, du är gudomligt bra på att sjunga.”

STIPENDIUM

Kulturpris LIONS 101N – 2016-2017
Perdido Jazz & Blues – Örnsköldsvik 2010
Musiklinjens stipendium – Mellansels Folkhögskola 2010
Årets musikstipendium – Nolaskolans gymnasium 2007

UTBILDNING

Piteå Musikhögskola – Konstnärlig Kandidat, Jazzmusiker
Mellansels Folkhögskola – Musiklinjen Gospel
Mellansels Folkhögskola – Musiklinjen Jazz
SverigeFinska Folkhögskola – Studiomusiker/Pop&Rock
Nolaskolans gymnasium – Musikestetiska programmet

SAMARBETEN


Webqon web design, graphical design and websites.
Nya Begravningsbyrån & Familjejuridik. Vi hjälper dig med begravningar och familjejuridik i Örnsköldsvik, Bredbyn
Restaurang Varvsberget Örnsköldsvik

CESAM ÖRNSKÖLDSIK

Verkställande byrån, Västansjö Manskör, PRO (Örnsköldsvik, Arnäs, Grundsunda, Bjästa), SPF-seniorerna Örnsköldsvik, SaxnäsGården Hotell & Restaurang, Olearys Örnsköldsvik, Stalondagen Vilhelmina, Örnsköldsviks kommun, KNITECH Örnsköldsvik, Borgafjäll skicenter och hotell, Kom In Mötesplats för äldre och funktionshindrade, Svenska kyrkan, Björkudden Restaurang Höga Kusten, Perdido Jazz & Blues Örnsköldsvik