OM MIG

Jag är född och uppvuxen i Selstjärn, Anundsjö – och bor idag tillsammans med sambo och min son i Domsjö, Örnsköldsvik. Jag driver enskild firma sedan 2010.

Jag har sjungit så länge jag kan minnas och redan som liten underhöll jag från scenen. Jag har många års erfarenhet inom branschen och frilansar på heltid som sångsolist, artist, pianist, körledare, sångcoach, borgerlig officiant och konferencier.

utveckling

Hösten 2020 “tvingades” jag till utveckling i samband med pandemin och jag började då ta mig an det fina uppdraget som borgerlig begravningsofficiant. Samma år började jag också lyssna inåt på mig själv och där fanns en längtan efter att skriva egen musik. En längtan som nu blivit en självklar del av mig själv som låtskrivare och artist.

Familjen, 𝑘𝑎̈𝑛𝑠𝑙𝑜𝑟𝑛𝑎, & NATUREN

Mitt liv, mitt arbetsliv, min fritid och min personlighet präglas till stor del av musik och sång. Men för mig är det också viktigt att tillbringa mycket tid med min underbara familj och jag försöker även att hinna med att andas i skogen så mycket som möjligt – där jag trivs att njuta av nuet och tänker som allra bäst.

Jag är så kallad starkskör och högkänslig och en väldigt tänkande person som känner mycket på djupet. Vill du veta mer om mig och ta del av min vardag och mina tankar är du välkommen att följa mig på Instagram: @sarakarlsson.nu

Lyssna till MITT 𝑙𝑖𝑣

Lyssna på mitt möte med Övikspodden där vi pratar om mitt liv som frilansande sångerska, om musik, Anundsjö men också mycket annat! Extra fint tyckte jag att det var att få dela med mig av mina tankar kring psykisk ohälsa, starkskörhet, depression och utmattning.

𝑁𝑎̊𝑔𝑟𝑎 samarbeten


𝐾𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑝𝑟𝑖𝑠 2017

“Sara har en musikalisk kompetens som spänner över ett brett register. Hon är ledare för sju lokala körer och inspirerar alla i dessa körer till stor glädje i sången. Med sin ungdomliga entusiasm har Sara medverkat i otaliga framträdanden som rönt stor uppskattning. När det inte är körer som ger stor uppskattning, så ger hon även framträdanden som solist i olika grupper med härlig sång i en bred repertoar. Det är alltid en fröjd att lyssna till Sara i alla dessa varianter av musik. En glädjespridare av stora mått.” – Lions Club Örnsköldsvik

STIPENDIUM


Kulturpris LIONS 101N– 2016-2017
Perdido Jazz & Blues– Örnsköldsvik 2010
Musiklinjens stipendium– Mellansels Folkhögskola 2010
Årets musikstipendium– Nolaskolans gymnasium 2007

UTBILDNING


Piteå Musikhögskola– Konstnärlig kandidat, Jazz
Mellansels Folkhögskola– Musiklinjen Gospel
Mellansels Folkhögskola– Musiklinjen Jazz
SverigeFinska FHSK– Studiomusiker/Pop&Rock
Nolaskolans gymnasium– Musikestetiska programmet